ARHIVA

VLAST

Autor Daja on .

Ocena korisnika:  5 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna
 

[yjsgnote color="red" close="no" title="Vlast" border="default" radius="0" icon="fa fa-bullhorn"]Vlast[/yjsgnote]

„Narodna, Bogom-dana, demokratski izabrana...“ VLAST!

Na konto iste, upućujem sledeće redove:

Nakon brojnih „reformi“, premeždanija (fotelja i imena), nakon silnog izgubljenog vremena, nikako da se ZAISTA DESE VOLŠEBNE PROMENE, od kojih će (i nama!) biti bolje.

Naravno, svim izabranim, kao i onima koji su „učesnici“ utakmice, zaista je bolje. NAMA, OBIČNIM GRAĐANIMA Srbije, SVE JE GORE! Jedan od PRVIH „PROBLEMA“ SVAKE VLASTI, TRIDESET GODIMA UNAZAD – JESU POSLANIČKE PLATE, PENZIJE, DNEVNICE I SPOREDNA PRIMANJA. To je nezaobilazna stavka skoro svih PRVIH Skupštinskih zasedanja.

Ova vlast ima i predviđenu ustavnu većinu (potreban broj (2/3 poslanika) za promenu Ustava). Ovakva (kvazinužna) „potreba“, detalj je koji ide uz EUROPSKE tendencije Srbije. Naravno, i sam „politički sistem“ je potrebno menjati, te ga prilagoditi – potrebi trenutne „većine“ u Parlamentu. To je Srbija više puta dokazivala, statistički – svakih petnaestak, dvadeset godina, kao i svaka „stabilna, i uređena europska “ država, sa „dugom tradicijom i istorijom“, što čine naročito ugledne europske države, poput recimo GB, Francuke, Španije ili Italije!

Na prethodnim izborima, uz postojeći obrazac („Bront-Dont-Kalodont“) „kvazi-političkog sistema“ vodeća stranka imalaje, od oko 50% osvojenih glasova – preko 70% poslanika. Promenom „sistema“, uz smanjen broj poslanika (od 250, na 150 recimo), imala bi moguće je i više od toga! Proporcionalni sistem ima svojih mana, ali „oslikava“ procentualni broj glasova. Većinski – omogućava ulazak u parlament samo onima koji osvoje najveći broj glasova. Uz smanjivanje broja poslanika, zapravo se smanjuju i šanse bilo kakvoj opoziciji. TAKVE reforme naravno, predstavljaju „nužnost“ (iste vlasti)!

Privatizacije sprovedene širom Srbije, u prethodnih skoro 30 godina, ne samo da su devastirale ekonomiju i standard svih građana, nego su uništile i najmanju šansu da Srbija stane na svoje noge. Niko od vlastodržaca, osim žalbi na svoje prethodnike, nije preduzeo NIŠTA KAKO BI SE PRIVATIZACIJE OSPORILE ILI ISPRAVILE. Ali je svesrdno NASTAVIO DA PRIVATIZUJE – čitaj ZATVARA PREDUZEĆA; OTPUŠTA RADNIKE, PRODAJE U BESCENJE, upošljavajući „stručnjake“ - prethodnih privatizacija! Sada su na redu ELEKTROSISTEM ZEMLJE, POŠTA I ZEMLJIŠTE. Još to je ostalo.

Donošenje novih zakona, pod izgovorom usklađivanja sa standardima i zakonima EU, „podrazumevalo“ je i recimo regulisanje poreza. Novi zakon reguliše tako da SVAKO može biti kašnjen za neblagovremeno plaćanje kvartalnog poreza na imovinu, kaznom do 50.000 dinara! Teoretski, (ali i po zakonu!) mogu biti naplaćene 4 KAZNE PO GODINI, daklje 200,000 dinara! Za porez koji iznosi 5,6, ili 10 hiljada!

Istvremeno, novine pune naslova „Vlada proganja bogataše! Biće naplaćene kazne za sve neprijavljene iznose preko 35 miliona“! Dakle, neprijavljenih preko 300.000 eura!

A kazna – 30.000 dinara! NI CELI PROMIL! Lep i čist pristup pranju novca! I nikada jeftiniji!

Za okasnelo tromesečje OTETI DESET PUTA VIŠE.

Za neprijavljene milione – platiti sladoled!

SVAKA ČAST – „reformatori“!

Blago vama - s vama,

teško nama - svima.

Tags: privatizacija, pljačka, patriote,

Novosti flash 3

Vest broj 3

Politika, pravo, istorija filozofije, web design - Nebojša Dajić, Daja