ARHIVA

NEŠTO ŠTO JE - ISPOVEST!

Autor Nebojsa N. Dajic on .

Ocena korisnika:  5 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna
 

Nekada sam bio u opoziciji. Glasao sam čitavu deceniju za Demokratsku stranku, čekajući novo vreme i kraj režima Miloševića. Najzad je "puko" i stiglo je "novo vreme"! Onda su skotovi i skovle (a ne vuci, kurjaci, patriote i "specijalci") ubili čoveka na štakama, ubivši i demokratiju na štakama u Srbiji. Nikolo Makijaveli (Machiavelli, Niccollo) je lepo rekao: "svii naoružani proroci su pobedili, a nenaoružani propali."

 

(jedan od najpreciznijih sklopova za merenje tačnog vremena, nadomak Nyona)

( jedan od radio-antenskih sklopova za precizno merenje vremena, nadomak Nyona )

 

Nakon toga sam posmatrao kako se novi "Zaratustrini majmuni" penju na vlast. Pomislio sam da bih, a da ne postanem majmun i sam, mogao nešto promeniti. Postao sam i sam, član Demokratske stranke.
To iskustvo me danas tera da se gotovo postidim: tada sam istupio iz stranke zbog politike koju je trebalo NAPUSTITI - NIKAKO "SLEDITI I NASLEDJIVATI". Na lokalu, to se odnosilo na Bidžu i primitivizam, mito i korupciju. Na nivou države- KLERONACIONALIZAM (i pružanje legaliteta i legitimiteta takvoj vlasti - PODRŽANOJ OD SPSa)i i "kohabitaciju" sa novim "liderom" kvazi-patriota.

 

Danas, upravo novi momenti teraju me da se postidim jer dodjosmo do "prapočetaka", reintalacije i rehabilitacije čitavog Miloševićevog establišmenta, uključujući i onaj vodeći segment - ekonomski. Nekada sam sumnjao, danas više ne - Srbija nije na "pravom putu", već na stranputici, ako ne i u "jendeku" evropskih i svetskih dešavanja, a kao glavni "pokretači" društva ponudjeni su Škundrić, Dačić, Mrkonjić, G. Gajević... Srbijo - Bog nek ti je na pomoć!

photo of Daja, Nebojsa Dajic Nebojsa Dajic
aferaltribune.net
Svilajnac , Srbija , 35210 Serbia

 

 

 

 

Novosti flash 3

Vest broj 3

Politika, pravo, istorija filozofije, web design - Nebojša Dajić, Daja