Srpski politički Vindovs

Autor Nebojsa N. Dajic on .

Ocena korisnika:  0 / 5

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

Poznavaoci kompjutera sasvim sigurno - neće razumeti, a poznavaoci politike - još manje! Ja sam izneo "na brz" pohvatane beleške o ovoj nedvosmisleno - dvosmislenoj problematici... Upravo onako - kako (i koliko) nisam shvatio! Kako - "programski" sagledati "naš" problem!?! Da pokušamo...

Srpski politički Vindovs

Na Discovery kanalu sam posmatrao "kratki film" o vodećem čoveku u oblasti veštačke inteligencije. Rekao je da, zbog bojazni koju ima, u jednoj ruci drži ključ rešenja, a u drugoj spremnost i rešenost da, ako zatreba, sve to na čemu radi i - uništi. Ovakva poruka mi je zazvučala ozbiljno i onda sam se zapitao, šta se dešava - kod nas. Na tom planu, izgleda je opet došla do izražaja naša originalnost - u načinu razmišljanja. Mi ćemo, po svemu sudeći razvijati - što veštačku, a što prirodnu glupost!!! To nam izgleda "ide od ruke".Kao narod koji je "po prirodi"  inteligentan, može samo glupost da razvija! Jel', pametni smo "da nema 'de"!

U prilog toj činjenici je, da se na predstojećoj reinstalaciji sistema, pod novim ustavoprogramom, koji nosi naziv po tvor(c)u HAS(T)ALA(VISTA) SERBIE by Koshtunicca, očekuje radikalna DSSacija fileova, direktorijuma i harda. To će najverovatnije rezultirati galopirajućom korumpcijom ključnih mesta - svih podsistema i programa. Nešto resursa, od tranzicionih preprodaja je ipak ostalo...

Druga, manje verovatna, ali moguća shema je i - DSS(an)alna DS(habit)acija, polovnog DOSa, od koga ne očekujemo - ne status quo, nego ništa (tj. "tresla se gora, kad se mora, mora..."). (Možda se ipak moraju oprati i prodati kao "demokratski" pred svetom).Sve će se svesti na "krajnju nuždu" ili veliku "(krajnju) nuždu". Sama pomisao da imaju recimo - drajvere za hardver koji nije prikačen i uključen u sistem (već poodavno!) izaziva kod ovog "novog" (ko)operativnog sistema neverovatno vlaženje, pre svega u predelima znojnih, lojnih i kojekakvih žlezda, zvezda, čvorova i čvorišta i (ko)operativci, ali i administratori, počinju da bale, sline... Što više podseća na prisustvo i simptomatologiju virusa, makar gripa... Jedino što me brine jeste - izaziva li ova reinstalacija baš uvek i obavezno - svaki put i dijareju, ili...!? Mislim, može i bez toga?

Na kraju, ne manje v(l)ažno je i pitanje - uspe li ova priča (u bilo kojoj od varijanti!), šta je to što se nudi krajnjem korisniku v(l)ažno, bitno i korisno? Ili se takva korist i postavlja kao pitanje - paradoks, samo ovakvih (glupih) kakav sam ja!? Jednostavno - vežeš oči, sedneš za (ili na) (indžoj)stik i - "VOZI MIŠKO!"

"Svakoga dana, u svakom pogledu, sve više napredujem..."

"Svakoga dana, u svakom pogledu, sve više napredujem..."

"Svakoga dana, u svakom pogledu, sve više napredujem..."

Ne Dajić Daja  Nebojša Dajić Daja   Nebojša Dajić Daja   A fera l tribune

 

Novosti flash 3

Vest broj 3

Politika, pravo, istorija filozofije, web design - Nebojša Dajić, Daja