SRPSKI POLITIČKI VINDOVS

Autor Daja on .

Ocena korisnika:  0 / 5

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

Po svom sadržaju neki od „programa“, u našem sitemu imaju karakteristične „zadatke“, te ih možemo nazvati „antišpijunski“ (tipa Adaver, spajbot...). Oni ne čine ništa drugo već „proglašavaju“ da im je „veoma sumnjivo“ kada je reč o „kolačićima“. Svi su po njima – „strani plaćenici i „domaći izdajnici“ i „špijuni stranih agentura“. Jedini problem je što im „baze podataka“ nisu ažurirane, te koriste prepiske Diznijeve kompanije iz 1941. – 1945.godine.
Drugi deo našeg vrlog softvera je „antivirusni“. Jasno, trebalo bi da je zadužen za „čišćenje“ sistema od štetnog softvera, kao i virusa, trojanaca...

Corax_14_13
Kod pomenutog softvera postoji problem ažuriranja, kako baze podataka i virus definicija, tako i kompatibilnosti sa, jedne strane operativnim sistemom, a sve više i sa nama korisnicima... Osim prepoznavanja štetočina – nemaju rešenja za njihovo odstranjivanje iz sistema.
Naime, novi „virusi“ i stari „antišpijunski“ softver gotovo da se i ne razlikuje, a njegova aplikacija rezultiraće „obaranjem sistema“. Kako nam operativni sistem ne samo da je nefunkcionalan, ne samo da je preskup (da se postavlja pitanje svrhe!?), već je pravo pitanje – šta zapravo predstavlja operativni sistem!? Koga predstavlja, jasno nam je iz eventualnog kolorita iza koga se krije, ali čemu služi... Ni najvičniji neće znati.
Jedna od naj uspelijih primena istog, ipak je izuzetna kompatibilnost sa drajverima za grafičku karticu!!! To je neverovatno koliko je ovaj „javni servis“ postao kompatibilan s nečim što se ranije moglo nazvati „prezentacija operativnog sistema“ (čitaj RTS propaganda!). Naročito nakon uvođenja pretplate – na drajvere! Sad stvarno „samo voze“... Što džipove, što druge, od nama nametnute pretplate, „jeftine krševe“... Ali je zato prikaz na nivou Gebelsa...
Ako međutim hoćete nešto od ponuđenih programa svetskih programera, sva je prilika da to – neće funkcionisati. Zašto? Verovatno zato jer su nam ostali „drajveri“ informativno osveženi, ali ne i primenljivi, ili su bez eksenzije, ili nisu izvršni, ili ... Mislim, ne rade. Iako prespor i „neobavešten“, ovaj „operativni sistem“, kome će iz hardvera biti uzeta i „sistemska memorija“, kreće u vrlo zanimljivu priču, igre „STAR WARS“, preko NET-a , a upravo kao nagradu vidi -pomenutu „sistemsku memoriju“!
Nikako „obavešten“, tj sa „sporim odzivom“ (verovatno zbog prevelike VIRTUALNE MEMORIJE!?) nemajući nikakve ili očajne „internet veze“ imamo šanse koliko i na Svetskom prvenstvu – u boćanju! A pazi najsmešniju stvar! Mi se još uvek trudimo da na istim računarima, radimo, funkcionišemo, živimo i – preživimo!

Ne da smo svetske, nego stvarno nebeske... 

Novosti flash 3

Vest broj 3

Politika, pravo, istorija filozofije, web design - Nebojša Dajić, Daja