A fera L tribune

I vrlo i domaće...

Autor Daja on .

Ocena korisnika:  5 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna
 

Keywords: Buy local, healthy food, changes street names, changes state names, seriously states, SFRJ, SCG, RS,
ključne reči: kupujmo domaće, zdrava hrana, promena naziva ulica, promena naziva država, "ozbiljne" države, SFRJ, SCG, RS,

Ovo nije ni trebalo da bude neki tekst. Zapravo nisam nešto u "fazonu" za moja "na daleko čuvena" pisanija, al ovakva prilika je "inspiracija" - za sebe! (Koliko je "inpirativno za čitanje"... Ostavljam Vama!)
Kako god okreneš - mene su moji učitelji, nastavnici, pa i profesori zapravo, "što'nokažu" - "ispustili"! Još gore je što su mi i roditelji - prosvetari! Ja nikako da se "opismenim" i počnem da živim po pravilima ove naše divne domovine! (E, ovde Vi stavljajte navode - gde 'oćete!!!)
Elem, naša država, nekada SFRJ,

imala je zdravu hranu, šašave nazive ulica, koje smo zapamtili, zdrave Republike i čak dve perverzno zdrave Pokrajine!
Jednu "plodnu" u žitu, a drugu u natalitetu. I, da skratim, onda su se raspale... Ostala je, skraćena u nazivu i površini, broju stanovnika (uskrćenih za sve i svašta) - nazvana SRJ,

(sećate se, šta je prethodilo: (preuzeto iz "Wikipedije")...na Žabljaku je jedna posebna komisija pisala nacrt prvog Ustava nove države. ...

...koja je stvorena 27. aprila, 1992,odlukom Saveznog veća SFRJ... važno je napomenuti da je u Crnoj Gori održan referendum na kojem su se građani izjasnili da Crna Gora uđe u federaciju sa Srbijom. U Srbiji, pak, referendum nije održan...)

a onda SCG, ((opet preuzeto iz "Wikipedije") ...i prestala je da postoji nakon što su na referendumu 21. maja 2006. godine građani Crne Gore izabrali nezavisnost te države.

E, a onda RS, ((opet preuzeto iz "Wikipedije"i ponavljam - kako je i "nezavisna Srbija" nastala!) ...i prestale je da postoji nakon što su na referendumu 21. maja 2006. godine građani Crne Gore izabrali nezavisnost te države. Time je i Republika Srbija postala nezavisna i suverena država. Narodna Skupština Republike Srbije je zvanično konstatovala nezavisnost Republike Srbije i državno-pravni kontinuitet Srbije u odnosu na prethodnu DZ SCG, na svojoj sednici u Beogradu 5. juna 2006. godine.)

U Srbiji, opet, referendum nije održan... A i šta bi nas pitali: "HOĆETE LI SAMI SEBE IZDRŽATI!?"

(Šta - ista Vam je zastava? Pa isti su i "akteri", narodi, "proizvodi"... A stvarno i je bila ista zastava!)

 

Tim redosledom (ako se dobro sećam!), menjale su se države, a vala i tom brzinom... U međuvremenu SVE VLASTI naprosto su se takmičile i takmačile u promeni naziva ulica:

Evo recimo moj slučaj:

nazivi ulica Ive Lole Ribara

(poznatiji kao "Ivo "bekrija pecaroš", a kome je i šta skrivio - ne znam! Prim.Aut. )

pa zatim:

(i potonji je bi partizan, al lokalni... Prim.Aut.)

a onda:

(e, ovaj je prethodnom deda valjda, samo nije bio partizan nego kompozitor - dabome, kulturan čovek!)

I sad Vi već polako gubite strpljenje i pitate se "dokle će ovaj da tu..", a ustvari, kada budete videli sledeće priloge - tek Vam ništa neće biti jasno (a ni meni!).

Zapravo je izgleda jedini proizvod koji možemo (još uvek) makar sami sebi da prodamo upravo "promena i reforma", ničega u - ništa.

 

Tags: , ,

Novosti flash 3

Vest broj 3

Politika, pravo, istorija filozofije, web design - Nebojša Dajić, Daja