ARHIVA

LOKALNO, GLOBALNO, KATASTROFALNO...

Autor Administrator on .

Ocena korisnika:  0 / 5

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

Corax13

Pozadina mnogih političkih igara (ali i poigravanje „glasačkim telom“- koje je u nas „zmijsko“, tj BOLI GLAVA!!!) počiva naravno, na podelama. Jedna od podela je i tzv. „ideološka“, to jest, „kapitalistička“ i „socijalistička“. Farsa koja traje... Kada bi ste „sabrali“ težinu imovine ovih „tržišnih“ ili „kapitalista“, nekoliko „socijalista“ mogli bi da ih „kupe“ sa sve „dedinom dedovinom“ i sa i bez Dedinja!!! Naravno, sve pod uslovom da već nisu – mislim na Dedinju...
Tako smo, po srpskom horoskopu, (kineski ne pratim...) u godini „dranja“, a sezoni „piva“ – spoznali da će se „surovi zapad“ sručiti na „naša pleća“! Boža „derikoža“ rek’o – u Sovjeta je „strašni i surovi kapitalizam“. Izgleda slabo ide po firmama u Srbiji. Božo, ovde je robovlasništvo! Nama zakoni služe za ukras, a sindikati jedva postoje (funkcionišući kako moraju). Ako je u pitanju RADNO VREME, u mnogim „strukama“ ono „nije regulisano“. Naravno, to je laž – ali nije laž da se u Svilajncu neki privatnici „služe“ svojim zaposlenim kao „slugama“... Šta ćete, predratna iskustva... Ako im „zatreba“ pospremanje kuće, u pomoć ženi, poslaće po nekog zaposlenog, ili pranje auta, recimo pre posla, posle posla... Zatim, radovi na njivi, kod „gazde“, naravno“! To sve „završavaju“ o istom „trošku“ ili ti plati – ko!? Pa zaposleni!
Zaposleni još kažu – nije strašno, to je po neki dan u mesecu...
Još zanimljivije – ovi „kapitalci“ ili ti „novopečeni bogatuni“, zaista su „Luni – Tuni“, kao iz crtaća, a i oni se idološki zalažu zamislite za šta!? Za - SOCIJALIZAM!!!
Tako podržavajući „bratiju“ koja im je svesrdno pripomogla u – KAPITALIZACIJAMA krađa i ukradenog. A Bogami i zadržanog – bez ijednog dana u zatvoru!
Paradoksalno zvuči onda „priča“ ovih drugih koji, budući proevropski  i "tržišno" orijentisani, ne razlikuju problem i pitanje - od odgovora. Niti se trude da na to ukažu. Ne govoreći „protivu“ takvih jer, (kod njih je novac) ne želeći da se „zameraju“ i „istražuju poreklo novca“, bez i jedne provere „overili“ su sav kapital i „kročili u odbranu poretka“(!?).
Sada, radi „poretka“, branimo evropsko, a pred strahom od moći novca ćutimo i kao – plivamo.
Neki Luni-tuni su sklopili nove talove, neki „finansi-raju siguricu“, tj obe strane i – to je to.
A mi!? Pa mi glasamo... Igramo se... "Hleba i igara"...

Uskoro očekujem i po neku Mariju Antoanetu: "...zašto ne jedu kolače..."
E pa, svaka čast!

Novosti flash 3

Vest broj 3

Politika, pravo, istorija filozofije, web design - Nebojša Dajić, Daja