ARHIVA

BIO JEDNOM JEDAN ... bUdŽa

Autor Administrator on .

Ocena korisnika:  0 / 5

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

BIO JEDNOM JEDAN ... bUdŽa

ili ti - BIOGRAFIJA JEDNOG bUdŽe

novo_lice_srbije

Kao i sve velike basne, pardon bajke i ova mora imati glavnoga budžu, tj "junaka". Ovaj "naš junac", tj  "junak", koji se uopšte ne može nazvati naš, a još manje junak, je jednostavno -BUDŽA!!!

On, kao i sve BUDŽE ovog dela sveta, ispile se iz nekog sela, na periferiji drugog sela, u ovom slučaju - zvanog PERŠUN (ili beše neka druga salata!?)! U svakom slučaju - iz nekog peršuna jeste. Kao dečko bio je jako sitan - a krupno dete, veoma umiljat - kao bik i jak kao jare, toliko lep i bitan, naprosto neumitan, pa ga mati, krajnje logično i nazvaše - BUDŽA, o čemu svedoče i njegova prenatalna sećanja! Što je bilo i praktično - protiv uroka i kontraverznih dešavanja u njegovom, inače čistom životu, zvanom "perversum - contra naturae et universum ". U životu su ga optuživali da je bandit i lopov, ratni profiter i pljačkaš društvene i državne imovine, a on je, zaklinjući se u partiju, Kita i Zloboleskua(lidera "najvrlih, najpoštenih i patriotskih lopova" prim.aut.) da je častan čovek - uvek krajnje pragmatično dodavao:"bolje da mi kažu da sam lopov, nego da sam nesposoban..." Ili "JA, KAO SRPSKI DOMAĆIN..." Kao svojevrsna politička humoreska, ova groteska je imala čak nekoliko takmaca, kako u skupštini tako i u ministarstvima jadne države, još bednijeg naroda, a on lično, bio je "ponos i dika i svog roda i naroda!"

Završivši školu, vratio se u istu - na mesto direktora i naravno, odmah poizbacivao neke svoje profesore! Jasno je da nisu znali dovoljno! Ili su znali i suviše! Znali su recimo, upotrebu svih padeža! Takvo što se nije više moglo tolerisati! Morate brate -progovoriti "sRPsKi, sas tri-četiri padeža, šta će ni tol'ki padeži"! "Deca morau da radu na njivu, šta ima da se mlatu po tu školu!" "Trebau ni pare od to školsko imanje, a od njino znanje nema vajda" A školsko imanje - nikad veće! Od zakonom dopustivih 30 hektara oglednih parcela - preko 100 hekatra! Pa, beneficirane cene goriva, semena, besplatna radna snaga (deca)... BIZNIS! Pa - pevaj, sviraj i u (svoj) džep zadevaj! Sve - u ime (na) roda ($)!

Kako mu je "genska" veština svinjskog trgovca (zanat koji je ispekao u zadruzi, a koju je verujem nasledio od "svog pradede - SVETOG SAVE", po njegovim rečima) uvek bila od koristi, kako u politici, tako i u izboru i izbiru koalicija, partnera i partija. Zaista - nikad nije pogrešio i uvek je bio u - pravom društvu!

Kao "čovek partije" - njoj je pripadao od doba dečaštva, ma da neki kažu da je i u materinoj bio - po partijskoj liniji, al verujem da to već preteruju... Mislim da mu, po patologiji, ne ginu neka druga mesta, al ja se ne pitam... O tome svedoče i neke fotografije u uniformi njegovog omiljenog lika, iz crtaća i stvarnog života, koje je izgleda - vrlo često mešao! Tako je, ne izašavši iz sela - klao "ujke" po "ratištima, bacao bombe" i učestvovao u "vrlo specijalnim operacijama specijalaca sa specijalnim oruđem"... I zaklao, a ne sumnjam i pojeo, silnu prasad diljem sRbAdiJe - da bi zaličilo na sVinjOciD!!! Samo je nesreća da -  postoji genocid... A niko takav ne može da odgovara, naročito za      - GENOCID NAD SOPSTVENIM NARODOM.

U ovom svojevrsnom "OTADŽBINSKO-IMOVINSKOM" ratu, za tuđu krv, debelo je naplatio -  sebi u džep. Od istog tog naroda! Svoju "lojalnost" delimično i "TEŠKOM mukom", naplatio je tričavim milionima maraka (ili eura) talovima i dilovima kod mnogih i sa mnogim "kolegama biz miss men-ima", na lokalu a i šire! Pa, molim Vas, ko će ako ne narod - sav taj trud pozlatiti!? Kako!? Recimo - prodajom goriva - za vreme rata. Al dobro, ta optužnica je odbačena zbog intervencija i kolega iz (brrr)loga, pardon - ministarstva pravde! Kao i mnoge druge... Recimo da su postojale indicije da je za lokalne preduzetnike organizovao nameštene konkurse i tendere, tako da je od svake zgrade ili tržnog centra, bio "dobar" po stan i lokal! Al' to je teško dokazivo! Čak toliko teško - da to i DAN DANAS RADI. Naročito to da mu je jedan od njih napravio prvo "vikendicu od tričavih nekoliko stotina kvadrata", a zatim "halu, (poslovni prostor) takođe trčavih par stotina kvadrata"... I NIŠTA OD TOGA NIJE NJEGOVO!!! Čak ni kad nosi njegovo "svijetlo ime"! Ili se brojevi telefona ipak vode na njega! Sve se vodi "na rod", dakle narod ($)! A i to je samo MALI DEO... (prim.aut) Stanovi, lokali, kuće, auta, novca, poslova...

Ovih dana, krajnje neočekivano, najavljeno je njegovo povlačenje! OVAKAV VELIKAN!? Ne mogu da verujem! Jes da su mu zeta ponovo uhvatili u tuširanju s nekim učenicama, pa u dil-tenderu, obarajući tata-tastov "kum-trade" dil, taman je krenuo pravim stopama... Taman da "sazri" kao snaga i veličina, poput tasta... Kad se tata-tast povlači! Al "talanti su talanti, k'e se snagje"! Ama šteta za ovoj talant, ot prirodu i ot majku - dar na rod!

Kako će si preživimo i što će si pra'imo - će vidimo!? AMA ŠTETA BRE!!! Takoj umobolan, od tolki um mislim, čo'ek! Taka vrednos, sam morao da gu turim i na ovaj iNtraNet! Da se i VI s njeg' upoznate! Da se smrzneš! Al kaže, će ni pusti prvo i taj plin, svi da se podavimo! Ot tugu, il - vrućinu!? ILI MOŽDA IPAK UPOZNAMO I   N O V O  L I C E   SRBIJE!?

Novosti flash 3

Vest broj 3

Politika, pravo, istorija filozofije, web design - Nebojša Dajić, Daja